26 mei 2010

Suriname heeft gestemd (en hoe!)

Het bewijs...een rode pink!


Nou, ze zijn gekomen, hoor, de kiezers. Iets meer dan 70 procent heeft gestemd, schat ik. En hoe...


We naderen het einde van een bloedstollende race. Maar, zoals verwacht, eentje die nog even onbeslist blijft. Want niemand heeft een meerderheid gehaald waarmee comfortabel kan worden geregeerd. Het wordt dus weer een paars kabinet. Maar hoe paars, dat weten we nog niet.
De stemmen zijn inmiddels geteld, het ging lekker vlot en de uitslag staat al zo goed als vast.
Details lezen jullie vandaag wel in de kranten, maar het komt erop neer dat de Megacombinatie fors gegroeid is en dat het Nieuw Front fiks gekrompen is. De vraag is wie van de twee combinaties genoeg andere partijen om zich heen kan verzamelen om een regering te vormen. De strijd is dus nog niet gestreden!

Ik moet Sietse straks het slechte nieuws brengen als hij wakker is. 'Zijn partij' heeft het niet ver geschopt. Nul zetels.
Ach, volgende keer beter...en wie weet willen de andere partijen Suriname ook wel schoonhouden.

deze partij haalde zes zetels binnen.


Het was een hele rustige stembusgang. Geen ruzies, geen vechtpartijen, een typisch Surinaamse verkiezingsdag. Ons tochtje langs wat stembureaus vanmiddag leverde geen spectaculaire foto's op. Het was zo ontspannen dat het bijna saai was...


Ben benieuwd hoe de dag van vandaag eruit gaat zien.
Feestelijk voor de combinatie die als grootste uit de bus is gekomen, zou je zeggen. Maar ja, dat was de vorige keer ook en toen stak de op één na grootste combinatie er een stokje voor.
De paarse partij werd toen schaakmat gezet door een paars kabinet...

vrouwtje in partij outfit

We zullen het zien! Terwijl Nederland langzaam ontwaakt, duikt het grootste deel van Suriname het bed in. Verkiezingen of niet, het leven gaat verder.

1 opmerking:

Musto zei

Bloggen wordt belond op dertiendeprovincoe.nl