29 mei 2006

Wie zijn wij? De ouders

Hier ben ik dan: Saskia de Bruin, 41, 'webmaster' van deze weblog. Mijn baan als personeelsfunctionaris heb ik begin dit jaar ingeruild voor twee banen binnenshuis. Logistiek manager Emi-Remi, klinkt goed he? Daarnaast zit ik als vrijwilliger in de kinderopvang; vier dagen in de week heb ik de zorg voor twee schattige kindjes (zie eerder in de weblog). Tussen de bedrijven door doe ik wat grafische klusjes, mijn hobby. Als er nog wat tijd overblijft help ik ook nog in de huishouding. Je snapt het al, druk , druk druk...voor lezen heb ik niet zoveel tijd meer, helaas. In 2001 wandelde Bastiaan mijn leven binnen (of ik het zijne?). Vanaf dat moment was het niet alleen maar druk, maar ook spannend en avontuurlijk. Inmiddels zijn er twee kindjes bijgekomen en zijn we getrouwd. En het spannendste avontuur staat voor de deur!


Bastiaan de Boer is mijn naam, man van Saskia en vader van die twee kleintjes.
Ik ben 31 jaar, geboren in Vlissingen en vervolgens geschiedenis gemaakt in Hoeven, Koudekerke (bij Vlissingen), Aruba, Breda, Suriname en Utrecht. Nog even en dan is het Meerzorg dat de klok slaat. Na een voor mij saai verblijf op de Mavo, werd het al interessanter op de verpleegopleiding. Direct daarna volgde de fysiotherapieopleiding en in 1998 het werk in het gezondheidscentrum in Maarssenbroek.
Hier kon ik me verder specialiseren en ondertussen werk ik o.a. binnen de aandachtsgebieden psychosomatiek, longrevalidatie, diabeteszorg en denk ik na over interculturele vraagstukken. In het kader van dit laatste heb ik in Utrecht de Europese Master Interculturalisatie (migration, mental health & social care) gedaan.
En nu staat dus de volgende uitdaging voor de deur. Ik ga mijn eigen praktijk starten in Paramaribo en wil daarnaast met de Medische Zending werken aan een nieuw te ontwikkelen programma voor revalidatiezorg in het binnenland van Suriname.
Saskia zal haar achtergrond als journalist en haar passie voor mooie verhaaltjes in deze weblog kwijt kunnen. Ik zal die zo af en toe aanvullen met mijn paramedische blik.

Geen opmerkingen: