30 oktober 2008

Laatste babbel

Een bijdrage van Brigitte de Boer

Hier komt al weer onze laatste babbel, we moeten helaas alweer vertrekken....hoewel ik vind het ook wel weer fijn om naar huis te gaan.
Ton niet, hij loopt de hele dag te klussen en heeft het reuze naar zijn zin. Hij is nu bezig met Dennis, de tijdelijke vervanger van Robbie, een schaduwhuis voor de gewassen aan het timmeren. Ook moet deze week nog aan de watertanks gewerkt worden voor de grote regentijd begint.
Ton heeft eindelijk Dyo, de aannemer tijdens de bouw, te pakken gekregen en met hem besproken hoe we de renovatie/ restauratie van het ingestorte waterhok gaan aanpakken. Dus eigenlijk kan hij nog helemaal niet weg....
HIj heeft een soort bestek geschreven waarin stap voor stap staat wat er moet gebeuren en wie het gaat doen. Nu is hij bezig alle nodige materialen te verzamelen.

Gisteren heeft Ton de dakgoten van het guesthouse met de HD spuit schoongespoten en vervolgens wat reparaties verricht.
Misschien heeft hij met al zijn gespuit de termieten wel wakker gemaakt, want tevoren hebben we ze eigenlijk nooit gezien en nu opeens wemelde het ervan.
Niet te geloven in een nacht in alle kamers zag je de sporen gaan ook rondom het huis allemaal sporen van houtluis. Bastiaan en Ton zijn heel snel met een drukspuit met gif ze te lijf gegaan. Als we straks weg zijn moet er grondig gespoten worden....

We hebben 3 hele leuke dagen gehad op Babunhol, een vakantie-oord buiten de stad. Fordy was helemaal vol gepakt want je hebt voor 10 personen heel wat mee te slepen. Lakens handdoeken, eten en drinken voor 3 dagen want er waren geen winkels in de buurt.
De weg erheen was dezelfde als tijdens onze eerste trip. Inmiddels een heel stuk verbeterd, niet te geloven hoe hard die Chinezen werken, we wisten niet wat we zagen. Het was wel heel erg stoffig, vaak moesten we stoppen als er een vrachtwagen ons passeerde want je zag echt niets meer.

De weg zit nog vol gaten en heel mulzand dus je kan niet op de gok door rijden, het was weer een hele belevenis en bij aankomst werkelijk alles rood van het stof!

Het was een schitterende plek; ons huisje lag op een heuvel met uitzicht op de Suriname rivier.

De rivier stroomde heel snel dus hebben we de kinderen aan een touw gebonden ze vonden het helemaal geweldig. Vrijdag was het er heel stil maar zaterdag en zondag kwamen er bussen vol dagjesmensen, zaterdag ochtend om half 7 al de eerste bus met veel getoeter. Zij kwamen van Nickerie en waren om 23.30 uur vertrokken...Het is echt lachen als je dan zo’n groep observeert, alles wordt uitgeladen in een open hutje, het eerst wat ze doen is de hangmatten ophangen en natuurlijk eten.,de hele dag doen ze niets anders dan eten en drinken en kwebbelen een beetje in de rivier zitten niet zwemmen alleen wat zitten, deze mensen hebben niets meer nodig.

Saskia haar verjaardag was geslaagd! We hebben het zaterdag gevierd in plaats van zondag, anders zou de taart niet meer lekker zijn die Evie gebakken had......
’s Morgens hadden we het huisje versierd en de kinderen konden niet wachten om te gaan zingen en de pakjes te geven. Hugo speelde op zijn mondharmonica, echt heel erg leuk.



Zondag hebben we een tripje met de boot gemaakt naar Nieuw LombĂ©, een transmigratie dorp. Ik had nog nooit zo’n “westers” dorp gezien, brede straten en alle nieuwbouw huizen van steen. Een hele mooie school en ook een mooi kerkje. Ton heeft met het schoolhoofd gesproken.
Er was ook een bakkerij, we hebben daar brood gekocht. Grappig, zo in de middle of nowhere opeens een bakkerij.

Moe maar tevreden kwamen we zondagmiddag thuis. De kinderen zijn echt super makkelijk ze hebben op de veranda geslapen in campingbedjes terwijl wij daar zaten te kletsen en te lachen, ze slapen overal door heen. Ze genieten echt van deze uitstapjes en vermaken zich met niets.

Het zal straks wel weer wennen zijn zonder pake en omi. Ze zijn gewend dat er veel mensen komen logeren en dan weer weg gaan, dat vinden ze niet erg, maar pake en omi dat is een ander verhaal....... Ze zijn echt gek op ons.
Je lacht je slap de hele buurt roept al pake en omi maar ook de papegaai aan de overkant.....

Groetjes allemaal

Brigitte

Geen opmerkingen: