12 maart 2007

Feest

Carnaval en Phagwa

Het leven is hier een feest, zeker voor de kids... zie het foto-album hierboven. Sietse vraagt tegenwoordig elke dag naar welk feest we toegaan.
Ze waren nauwelijks bijgekomen van Carnaval, of de volgende activiteit stond alweer voor de deur. Phagwa! Hindoes vieren dan het begin van een nieuwe lente, een soort nieuwjaar. Behalve lekker eten besprenkelen ze elkaar ook met kleurstof (abir) en parfum. In Suriname is het een nationale feestdag. Die viel deze keer in het weekend, dus de kinderen vierden het vrijdag op school.

Gelukkig geen kledingvoorschriften, dus ik deed ze hun oude plunje aan, doosje poeder mee. Toen ik ze weer ging ophalen waren ze onherkenbaar...
Wat is er leuker voor een kind, elkaar bestrooien met poeder en niemand die roept dat het niet mag!

Tussendoor nog twee verjaardagfeestjes, van een neef en een buurman. En nu staat alweer een groot evenement voor de deur. Amber wordt 2 jaar!
Zoals altijd heerst er hier nog geen paniek in de tent. Zou eigenlijk wel moeten, want deze keer staan we er echt alleen voor! Grote organisator Peggy-Ann zit aan de andere kant van de oceaan, mijn moeder is op vakantie, dus we moeten het allemaal zelf regelen deze keer. Eten, vermaak voor de kinderen, snoepzakjes, uitnodigen van de gasten. Gelukkig komt Bastiaan zijn moeder aanstaande donderdag, die helpt graag mee!

1 opmerking:

Anoniem zei

hee wat leuk die fotoos! Echt lachen! Ze feesten wat af de kinders!!
x wieteke