02 november 2006

Bezige bijtjes

Aangeboden: leuke stageplek voor student laatste jaar woninginrichting en opbergkunde. Kost en inwoning gegarandeerd. Ervaring met kinderen is een pre...Iets voor jou? Meld je bij Emi-remi!

Oftewel, een woning inrichten valt niet mee. Hoewel het kantoortje er erg leuk begint uit te zien! We hebben een hele wand kunnen vullen met boekenkasten. En de kasten worden op hun beurt nu gevuld met boeken, ordners en ander kantoormateriaal.
Bas heeft onze oude bureaus opnieuw opgezet, ze zien er ineens als nieuw uit! Wat een andere ruimte niet kan doen...
Ik ben ook al begonnen met het inrichten van 'Boeroebieb'. Het bibliotheekje komt in een hoekje van de speelkamer te staan. Voorlopig hebben we de boekenkastjes van Sietse geleend, je moet toch ergens beginnen. Foto's volgen na het weekend! Ik moet nog even nadenken over hoe ik de kinderen van de buurt straks aan het lezen krijg, maar ik geloof niet dat dat moeilijk zal zijn. De vier kindjes van de overkant zijn er in elk geval al klaar voor! En ik heb er erg veel zin in.

Tussen deze bedrijven door zijn we met van alles en nog wat bezig. Aan de Lisztstraat wordt aan de praktijk gewerkt, daar houdt Bastiaan een oogje op. Want binnen nu en drie weken moet het echt af zijn. Daarnaast klussen we allebei in het grote huis en runnen we het huishouden in het guesthouse. In de zorg voor de kindjes hebben we ook een redelijk ritme gevonden. Het is een klein beetje Hollands gebleven, want we eten nog steeds 's middags brood en 's avonds warm. Bevalt prima, dus dat houden we er voorlopig in.

Een deel van onze kostbare tijd gaat zitten in het opjagen van, je raadt het al, meneer Pee...
Bastiaan heeft er nu echt zijn tanden in gezet, maar Pee heeft een hele dikke huid!
De eerste afspraak voor deze week staat voor dinsdag. Pee belt keurig af, de afspraak gaat naar woensdag. En wie komt er niet op woensdag? Juist ja. Bas weer bellen natuurlijk. Meneer Pee is verkouden, maar, 'ik kom morgen, rond 1 uur!'
Hij zal wel 1 uur ' nachts bedoeld hebben...want om 3 uur ' middags is er nog niemand. Bastiaan weer aan de lijn, krijgt een opgewekte Pee te spreken, die zich nu een 'ietsje beter' voelt. Hij komt vrijdag, nee, deze keer echt! Met de tafel en alle resterende kasten, het aanrechtblad komt volgende week.
Wie durft hier een weddenschap op los te laten? Ik zeg dat ie komt!

Onze plannen voor de bestrating van een stukje erf rond ons huis stuiten op een enorme tegenvaller. De prijs! Dat het niet goedkoop zou zijn hadden we al vermoed. We vragen dus her en der wat prijzen op. Een van de bedrijven spreekt ons meteen aan door de zakelijke en no-nonsense benadering. We bellen, ze komen dezelfde dag nog langs om op te meten, laten voorbeelden zien van hun werk en de volgende ochtend hebben we een offerte.
Maar van de prijs krijgen we de bibbers...het is onbetaalbaar. Dus moet er een plan B op tafel komen, want de bestrating is niet alleen bedoeld voor de sier. We hebben een goede inrit nodig voor de auto, vooral in de regentijd. En bestrating beschermt het huis tegen opspattende modder als het regent. Morgen maar weer een rondje om het huis lopen om te kijken waar we er iets af kunnen knabbelen. Of misschien in etappes laten bestraten...enfin, we zien het wel.

Een koninkrijk voor een flinke regenbui! riep ik gisterochtend nog. Ik weet niet wie me gehoord heeft, maar verhoord is die wens wel...het heeft de hele middag gehoosd! Niemand zo blij als onze plantjes, die kunnen wel een extraatje gebruiken.
Vandaag geen regen, maar het is wel een ietsje koeler. Heerlijk fietsweer!

Geen opmerkingen: