30 april 2007

Zonnig

Nou, het is weer zonnig, hoor...
De sporen van het noodweer van eergisteren zijn nog goed te zien. In onze straat staat hier en daar nog een perceel onder water. In Paramaribo is het grootste deel van het water alweer weggetrokken. Maar de extreme regen is nog steeds onderwerp van gesprek. We zijn wel wat regen gewend, veel zelfs, maar zoveel regen in zo'n korte tijd...dat heb ik niet eerder meegemaakt.
Zélf hadden we geen tijd om foto's te maken. Bas heeft op internet wel een foto-album van een lokaal radiostation opgespoord, zie hieronder.
http://www.mangoportal.com/~radio10/cp/thumbnails.php?album=59

Het heeft gisterochtend nog wat gemiezerd, maar daarna kwamen de eerste streepjes blauw weer tevoorschijn. Kon ook niet anders, we hebben flink geduimd! Het zou toch jammer zijn als het feestje voor Sterf zijn tiende verjaardag in het water zou vallen.
De voorbereiding van het feest was een combinatie van plan A en B. De partytenten hebben we zodanig neergezet dat de veranda zo goed mogelijk beschermd was tegen inwaaiende regen. En natuurlijk konden we in het ergste geval altijd nog naar binnen. Toch wel fijn als je een groot huis hebt!

En toen het feest van Stef begon, was het perfect weer. Niet te warm, maar droog. Hét weer voor een goede opkomst, en dat gebeurde ook. We hebben zo'n vijftig mensen mogen verwelkomen.
De kinderen hebben het fantastisch gehad. Ze werden geschminkt, kregen een indianenhoofdtooi, hebben gedart, gesjoeld en hun eigen worstjes geroosterd. Dat laatste was nog een behoorlijke klus, want Bastiaan kreeg het vuurtje eerst niet aan de praat...de kooltjes wilden niet branden. Hilariteit alom, natuurlijk. Maar Bas is niet voor één gat te vangen. Wat houtjes en een beetje benzine en hop, we hadden een prachtig vuurtje.

Als hoogtepunt natuurlijk de heerlijke grote taart. Mijn kinderen stonden natuurlijk weer vooraan, vooral Sietse kwam telkens om meer vragen!

Ja, zus Peggy had het weer goed geregeld, die is een expert op het gebied van thema feestjes. Ik heb goed opgelet en alles onthouden. Want ik kan natuurlijk niet elke keer met een clown komen opdraven...
Zoals op elk Surinaams kinderfeestje waren er ook veel volwassenen, die konden lekker eten en weer wat bijbabbelen. Kortom, een zeer geslaagd feest!
Verjaardag Stef 2007

En al heel snel weer over naar de orde van de dag. We maken de balans op van de schade die door het extreme weer is aangericht.
-De fitheids screening viel natuurlijk in het water, maar die hebben we doorgeschoven naar komende zaterdag. Schade beperkt...
-De bovenleidingen van de watertanks zijn afgebroken. Wonder boven wonder schijnen de leidingen aan de onderkant nog wel okee te zijn. Dat betekent dat het water niet wegloopt, gelukkig! De tanks zitten nu weer goed vol, Bastiaan heeft water van de regentanks over geheveld. Groot probleem is nog het water van buiten, dat door de ingestorte muur het waterhuisje instroomt. De dompelpomp draait twee keer per dag, en zo hopen we het onder controle te houden. Schade aanzienlijk, maar vooralsnog niet rampzalig...
-De plantjes zijn half verzopen. Sommige zullen het niet redden, maar daar hebben we nog geen zicht op. Schade nog onbekend...
-Er zijn twee lekkageplekken in huis bijgekomen. Dat zijn we inmiddels al een beetje gewend, dus gewoon twee pannetjes erbij. Hoe het er op de vliering uitziet, geen idee...
Schade: de voorman mag zijn borst natmaken. De stand op dit moment is dat hij de helft van de reparatiekosten van het dak moet betalen. Hij kijkt de laatste dagen niet erg zonnig, maar daar zit ik niet zo mee.

3 opmerkingen:

steven zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

ik vind het leuk om emi remi weer te zien.
I LOVE YOU!

groetjes van
steven

Anoniem zei

Fijn te horen dat het feest geen waterballet is geworden !!! Gelukkig. Laat dat inderdaad aan Peggy over: zij is trouwens ook in Nedrland te boeken en huurt dan ook wel eens een duistere handlangster in !!!
genieten jullie nog maar lekker een weekje van elkaar ( RUST UIT !!!!).
Bosi's en brasa's, Geeta