12 december 2006

Donkere dagen?

Ja, de donkere dagen voor kerst zijn er weer...en Meerzorg neemt dat wel heel erg letterlijk. Als we ons vanavond staan af te drogen na een gezellig familiebaddertje, staan we ineens in het donker! Stroomstoring nummer zes sinds we in Suriname wonen.
Tja, kan gebeuren...gelukkig zijn de campinglampjes van de ANWB altijd binnen handbereik. Ideaal, die dingen!
Aankleden lukt dus prima, de kids vinden het allemaal ook erg grappig en spannend.
Maar dan wordt het lastig. Geen water, want de hydrofoor draait op electriciteit. Geen nood, er zijn altijd flessen water in de koelkast.
Geen eten, want de magnetron kan het bevroren prakje niet ontdooien. Geen nood, gewoon een andere hap koken op het gasfornuis.
Oei, de electrische ontsteking van het gasfornuis doet het niet. Nog steeds geen nood, met lucifers kom je er ook.
Groente wassen is lastig als er geen water uit de kraan komt, dus het wordt blikvoedsel: bruine bonen met worteltjes en doperwtjes en tomaten. Handig, zo'n voorraadje blikken van de Aldi, hahaha!
De hap gaat er goed in, maar daarna zitten we nog steeds bij het (niet erg romantische) licht van de campinglamp. De kids vinden het tegen die tijd niet leuk meer, die stoppen we maar gauw in bed. Kerstkaarten schrijven komt er vanavond niet van, sorry...
Om de batterijen van de lamp te sparen duiken we er zelf ook maar in. En inmiddels, vier uurtjes later, hebben we het licht weer gezien! Ben benieuwd hoeveel van die dondere dagen nog volgen vóór (en na?) kerst...

Geen opmerkingen: